Onkoloģisko farmaceitu sekcijas (OFS)  2020. gadā paveiktais

2020. gadā OFS biedri tikās attālināti divās kopsapulcēs, kas notika jūlijā un novembrī, kur tika pārstāvēta lielākā daļa no sekcijas. Uz 2020. gada beigām sekcijā darbojās 8 biedri. Ceram uz pilnu sekcijas klātienes tikšanos jaunajā gadā.

Biedri apstiprināja sekcijas nolikumu un izvirzīja mērķus diviem gadiem, kas iekļauj tālākizglītības jautājumus onkoloģiskajā farmācijā, aseptiskajā pagatavošanā, citostatisko zāļu aprites un transportēšanas drošības uzlabošanu. Biedri vienojās par kopsapulču organizēšanu četras reizes gadā un izvirzīto uzdevumu pildīšanu nelielās darba grupās.

Bez uzdevumiem, kas tiek pildīti laika gaitā, lai tuvoties mērķiem, sekcija dod iespēju arī risināt ikdienas lietas un problēmas, pārrunājot to ar kolēģiem pēc nepieciešamības. Dalība Eiropas Onkoloģisko Farmaceitu Biedrībā dod iespēju gūt tālākapmācību un jautāt pēc pieredzes vecākiem speciālistiem, ko OFS izmanto, piedaloties katrā ESOP delegātu sanāksmē, kas 2020. gadā bija vismaz trīs.  Vienlaicīgi OFS ņem dalību ESOP projektos, kā piemēram MASHA (MAnagement of Safe HAndling procedures), kas pēta slimnīcu vides piesārņojumu ar citostatiskām zālēm, un kopprojektos ar citām organizācijām, tādām kā ESMO (European Society for Medical Oncology) un SIOPE (European Society for Pediatric Oncology); nodrošina latvisko tulkojumu ziņojumiem un dokumentiem, ko ESOP izplata Eiropas Komitejai vai liek mājaslapā (www.esop.li) un piedalās aptaujās un darba grupās.

Uz augšu
Atpakaļ
Pēdējās izmaiņas 2022. gada 27. aprīlī, plkst. 09:50
Teksta izmērs A A A
LV | EN
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies").
Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. Labi